Aktueel en diversen

Vlaams Astrologische kerngroep organiseert het 5de Astrologische Congres Zondag 24 maart 2024

Veranderende tijden – groepsdynamiek in bewustzijnsbeleving – Huis 11

Restaurant de Jachthoorn Kontich Antwerpen Doornstraat 11 – gratis parkeren

Michelangelo, de juiste horoscoop

Michelangelo werd geboren in 1475 toen op dat moment nog de juliaanse kalender werd  gebruikt. Pas in 1582 vond onder paus Gregorius een correctie plaats van 10 dagen vooruit, zodat oude rekenfouten van de juliaanse kalender werden gecorrigeerd. Willen we een juiste horoscoop maken, dan moeten we dus tien dagen optellen bij zijn geboortedatum. Op de oude kalender staat de geboorte van Michelangelo op 6 maart 1475 in Caprese vermeld.

Gebruiken we de huidige astrologieprogramma’s, dan kunnen we ervan uitgaan, dat zij bij alle berekeningen uitgaan van de Gregoriaanse kalender. Dat komt door het probleem dat in Europa niet alle landen op het zelfde tijdstip overgingen op de Gregoriaanse kalender. Dat zou een ondoenlijk karwij betekend hebben. Maar in het programma AstroScoop heeft Schors de juliaanse datum gebruikt waardoor er een incorrecte radix verschijnt. Hier die bewuste radix.

Ik vond na de 10 dagen correctie de nieuwe geboortedag op 16 maart 1475 Alleen al het verschil tussen de beide aspectenstructuren spreekt boekdelen. De nieuwe horoscoop straalt veel meer evenwicht uit. Ook het tijdstip moest gecorrigeerd worden. Het overlijden in Rome was daarbij een goede controle. Overigens moest ook deze datum gecorrigeerd worden voor de Gregoriaanse kalender en  komt zo uit op 28 februari  1564 te Rome. De uurhoek van zijn overlijden gaf aan dat het geboorte uur moest worden gesteld op  02:53 uur. Hier de juiste geboortehoroscoop.

Ascendant op Boogschutter-dwad heer 1 Saturnus in Kreeft Weegschaal-dwad

Aan wat hij onderneemt wil hij zich met hart en ziel geven, maar heer 1 in Kreeft is gevoelig en botst dus met de ambitieuze Steenbok. Door de grote driehoek van heer 1 met Mercurius in Vissen en het MC in Schorpioen kunnen we stellen dat Michelangelo. een hoog gevoelig iemand was en zo ook naar buiten wilde treden. Zon op  4° Ram in duet met Jupiter wijst op zijn geestdrift die dikwijls de neiging had tot overdaad. Hij lag nogal eens overhoop met zijn opdrachtgevers, zeker de laatste drie pausen voor wie hij werkte.

Schilder en beeldhouwer.  Venus en Neptunus staan voor artisticiteit. Zij maken met elkaar een inconjunct, wat op zich niet slecht is voor een kunstenaar die met een bepaalde spanning zijn kunstwerken maakt. We lezen  in zijn biografie: “Het vervaardigen van sculpturen was voor Michelangelo een tergende worsteling, waarin hij streefde naar perfectie. Hij wilde tot de meest pure, eigenlijk nagenoeg onbereikbare, vorm komen” Er spreekt dan ook een worsteling uit om tot een goed eindresultaat te komen, dat alleen maar opgelost kan worden via een creatieve benadering. Het halve molenaspect van Venus met de ascendant en Maan op de descendant laat zien dat de uitoefening van zijn kunstzinnig ambacht zowel in het algemeen als wel in een-op-een contacten veelal niet soepel verliep. De ontbrekende poot is een punt in Weegschaal, de ontbrekende behoefte om alles in evenwicht te willen brengen en harmonieus met de mensen om hem heen om te kunnen gaan. Het plafondschilderij in de Sixtijnse Kapel was  ook bedoeld om zijn toenmalige  opdrachtgever, paus Julius II.

Relaties: Michelangelo is nooit getrouwd geweest. Het is bekend dat zijn grote liefde een man betrof: Tommaso dei Cavalieri. Deze homoseksuele relatie zie je in het nauwe driehoeksaspect van Mercurius, heer 8 met Uranus:  het je verbinden met een ander op een onconventionele manier.

Het Astro-gilde presse-papier

Jaren lang heb ik nagedacht over wat voor symbool de kern van ons vak – het maken van horoscopen – zou kunnen symboliseren. Natuurlijk, horoscoopsymbolen in overvloed, maar dat raakte nog niet echt de kern. Uiteindelijk denk ik het te hebben gevonden: de wezenlijke bron van alle horoscopen is het feit dat een tijdsmoment een bepaalde kwaliteit inhoudt. Een tijdstip kan dus kwaliteit in zich herbergen. Kort samengevat:

Tijd = Kwaliteit.
Ik maakte een kleimodel van een hand die een horloge vasthoudt, gebed in een schijf met de tekens van de dierenriem. Dat was 6 of 7 jaar geleden. Ik maakte ook een gipsen afdruk ervan om daarna via een siliconen mal afgietsels te kunnen maken. Toen viel het werk stil en het duurde tot 2019 voor ik een mal liet maken en de eerste afgietsels nu beschikbaar zijn gekomen. Op de rand van de sokkel staat de Latijnse spreuk:

TEMPUS QUALITAS EST

Het astrogilde presse-papier is meestal op voorraad in de kleuren zilver en brons. Andere kleuren 2 weken levertijd prijs: € 14,95

bestellen via info@athelas.nl of tel. 0616749562


Geboortetijd niet bekend? Astro-dobbelstenen kunnen uitkomst bieden!

In een doosje in een foedraal zitten 3 12kantige dobbelstenen. Een met de dierenriemtekens, een met de planeten plus de Noord- en de Zuidknoop, en een met de twaalf huizen. Jammer genoeg niet meer leverbaar in metalen doosje zoals op de afbeelding, maar in plastic. Dat nieuwe doosje kan niet als briefpakje verzonden worden. Verzendkosten zijn daarom € 6,20. We zoeken nog platte doosjes zodat ze alsnog in een neutraal plat doosje geleverd kunnen worden tegen het normale briefpakjes tarief, van € 3,75.

Prijs dobbelstenen € 15,00

Astrodobbelstenen als orakel

Van veel bekende mensen zijn de geboortetijden niet bekend. Toch is er een mogelijkheid om die tijd te vinden. Hoe werkt het? Het is natuurlijk een manier van orakelen en je verbinden met de kosmos.
1. Ga er rustig voor zitten.
2. Neem je voor het antwoord te accepteren, ook al is het je deze keer wellicht niet gegund. Daar kan een reden voor zijn die we niet kennen.
3. Vraag aan de teken-dobbelsteen of hij wil aangeven in welk teken de ascendant zich bevindt.
4. Gooi de dobbelsteen en noteer het teken dat geworpen is
5. Vraag nu om de dwad waarin de ascendant staat. Een teken bestaat uit 12 dwads van elk 2,5 graad. De eerste dwad is het Ram-dwad (0-2,5), het tweede het Stier-dwad (2,5-5), enz. Gooi de dobbelsteen en noteer het 2,5 gradentraject volgens het teken dat de dobbelsteen aangeeft. Nu heb je nog maar een speelruimte van 2,5 graad waarbinnen de ascendant moet staan.
6. Neem enkele belangrijke momenten uit het leven van de betreffende persoon en maak een primaire progressie van die datum of periode. Weet je geen datum, neem dan het midden van het jaar (1-7-jaartal)
7. Kijk of het pr. pr. MC een aspect maakt met het onderwerp van de gebeurtenis (een huisheer of een planeet).
8. Corrigeer binnen die 2,5 graad het juiste moment.Algemeen telefoonnummer

Voor alle astrologische contacten geldt mijn mobiele telefoonnummer: 06-16749562