MICRO ASTROLOGIE Intra en extradwads

Dwadzoeker

Dwad is de benaming van 1/12de deel van een teken. Dwads kunnen dus elk teken verdelen in 12 stukjes van 2,5 graad. Zij voegen aan een planeet een fijnere energie toe, gelijk aan een van de twaalf tekens. De eerste 2,5 graad in een teken is altijd een Ram-dwad. Zo zal een Zon op 18 graden in Stier in het Schorpioenen-dwad staan, het achtste dwad van 17,7 tot 20 graden. Een planeet in elk teken die op een graad staat tussen 17,5 en 20 zal dus als extraatje wat schorpioenenenergie meekrijgen. Dit kan zich naar buiten toe uiten, en heet daarom een extra-dwad.


Een intradwad werkt vooral naar binnen. Intradwads beginnen voorin een teken met de eerste 2,5 graad met de energie van dat teken. Bij Stier is dus de eerste intradwad ook Stier, en dezelfde Zon uit het voorbeeld hierboven zal dus op 18 graden in het Vissendwad vallen. De laatste intradwad in Stier is dus een Ram-intradwad.


Om snel te kunnen zien in wat voor intra- en extradwad een planeet valt hebben we nu de Dwadzoeker ontwikkeld. Hierop kunt u snel zien in welke intra- of extradwad een planeet in een horoscoop valt. Voor het vinden van de intradwad gebruikt u de draaibare buitenschijf.

Deze website is gemaakt door Margot Wijbrans-Roodbergen

Athelas Astrologische Dienstverlening
Marga Klompélaan 57
5122 BP Rijen
tel. 06 16749562
e-mail: info@athelas.nl