Voor vele zaken vindt u bij www.pagina.nl een pagina met goede en complete links naar relevante sites. Ook voor astrologie is er zo'n beginpagina, gemaakt door Janneke Maat.

Een mooie astrologische site vol van interessante onderwerpen, w.o. een rubriek voor tweedehands astrologische boeken vindt u bij mijn collega Joice Hoen

Dit is de site van onze Astrologische Vakvereniging Nederland, de AVN. Deze vakvereninging is vorig jaar ontstaan uit een fusie tussen de NGPA en de VMA

Ouroboros is het Nederlandstalige dorpsplein op het internet, waar over alle mogelijke alternatieve en spirituele onderwerpen kan worden gediscussieerd. Ouroboros wil allerhande alternatieve en spirituele onderwerpen bereikbaar en bespreekbaar maken voor een ieder die is geinteresseerd. Ouroboros krijgt zijn vorm en inhoud niet alleen door het vaste team van medewerkers, maar ook jij als bezoeker kan een bijdrage leveren aan de inhoud aan Ouroboros.

Dit is de homepage van de oprichtster van Ouroboros en webmaster van astrologie.pagina.nl

Natuurlijk vindt u ook sites, die zich afzetten tegen de astrologie. Nuchter gezien is dat alsof je je afzet tegen het gebruik van wiskunde, of psychologie. Veelal komt de kritiek op de astrologie uit de astronomische hoek. Het lijkt een beetje op die slager, die een veearts in de winkel krijgt, die hem boos wijst op het verkeerd gebruik van runderen. Die dienen niet geslacht te worden zoals de slager dat doet. Beider professie houdt zich bezig met vee. De een doet er echter iets totaal anders mee dan de ander. Zo ook de astrologie en de astronomie. Een van de beroemdste misverstanden bij de astronomen is het feit dat de astrologie de hemelboog niet verdeelt in de vroeger herkenbare twaalf dierenriemtekens (die bovendien verschillende breedtes in beslag nemen en elkaar in de ecliptica soms deels overlappen), maar, uitgaande van het lentepunt op 21 maart dit kosmisch decor mathematisch verdeelt in twaalf gelijke delen van 30°. Doordat de aardas heel langzaam een tollende beweging maakt, schuift dit lentepunt steeds een beetje op. Momenteel gaat zij het watermanteken in, vandaar dat we spreken over het "watermantijdperk". Nu kun je als astronoom wel blijven roepen, dat de astroloog het verkeerd doet, maar deze laatste beziet ons zonnestelsel en de kosmos voor andere doeleinden en dus met andere ogen. Andersom is de astroloog dankbaar voor al het astronomische onderzoek wat zijn collega de astronoom verricht. Zoals u dus ziet: duidelijk een geval van haat-liefde-verhouding!

Deze site zet zich duidelijk af tegen de astrologie, maar is overigens fantastisch mooi ontworpen (ga maar eens naar de hoofdpagina).

Voor wie eigenlijk op zoek was naar een Tolkien-website: www.athelas-online.nl

Om snel en gemakkelijk van alles op astrologisch gebied te vinden, kijk op:

Deze website is gemaakt door Margot Wijbrans-Roodbergen

Athelas Astrologische Dienstverlening
Marga Klompélaan 57
5122 BP Rijen
tel. 06 16749562
e-mail: info@athelas.nl